Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
Förberedelser: Tärna tomat och gul lök. Skiva röd chili tunt. Kärna ur chilin om du önskar mindre hetta. Häll av räkor. Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet.
Koka pappardelle enligt anvisning på förpackningen. Spara ½ dl av kokvattnet när du häller av pastan.
Pasta pomodoro: Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs tomat, lök, chili och pressad vitlök ca 3 min. Tillsätt rivet citronskal, pressad citronsaft (ca 1 msk), torkad oregano, tomatpuré, socker, salt och lite nymald svartpeppar. Fräs ytterligare ca 4 min. Rör ner de avhällda räkorna och låt allt bli varmt.
Bryt mozzarella i mindre bitar. Blanda nykokt pappardelle med tomatsåsen och det sparade pastavattnet. Toppa med mozzarella och servera med ruccola!
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener