Tips från kocken: Lägg en krossad vitlöksklyfta i den varma olivoljan. Stek biffarna i vitlöksoljan för lite mer karaktär.
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Ugnsrostade rotfrukter: Tvätta morötter och palsternacka, skär i mindre bitar. Lägg allt tillsammans med småpotatis på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, torkad rosmarin, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 22 min. Rör om efter halva tillagningstiden.
Grekiska färsbiffar: Lägg nötfärs i en bunke. Blanda med tomatpuré, torkad oregano, torkad rosmarin, salt, ströbröd, mjölk, pressad vitlök och lite nymald svartpeppar. Blanda till en jämn smet. Forma till 2 platta biffar.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna (se tips!). Stek biffarna ca 3 min per sida. Lägg över biffarna i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen, ca 10 min, tills biffarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Fetaostyoghurt: Smula fetaost i en skål. Blanda ihop med matyoghurt, lite i taget. Blanda ner torkad oregano och flytande honung. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera grekiska färsbiffar med ugnsrostade rotfrukter och fetaostyoghurt. Toppa med ruccola.
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener