Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- tomatpuré
- ströbröd
- mjölk
- vitlök
- flytande honung
Ugnsrostade rotfrukter
Morötter
300 g
Palsternacka
1 st
Småpotatis
450 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Torkad rosmarin
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Grekiska färsbiffar
Nötfärs
250 g
Tomatpuré
1 msk
Torkad oregano
1 tsk
Torkad rosmarin
½ tsk
Salt
½ tsk
Ströbröd
2 msk
Mjölk (Mjölk)
½ dl
Vitlök
1 klyfta
Svartpeppar
Olivolja
Fetaostyoghurt
Fetaost (Mjölk, Laktos)
50 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Torkad oregano
½ tsk
Flytande honung
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Tillbehör
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 673 kcal
- Fett 29 g
- Kolhydrater 65 g
- Protein 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Lägg en krossad vitlöksklyfta i den varma olivoljan. Stek biffarna i vitlöksoljan för lite mer karaktär.
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Ugnsrostade rotfrukter: Tvätta morötter och palsternacka, skär i mindre bitar. Lägg allt tillsammans med småpotatis på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, torkad rosmarin, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 22 min. Rör om efter halva tillagningstiden.
- Grekiska färsbiffar: Lägg nötfärs i en bunke. Blanda med tomatpuré, torkad oregano, torkad rosmarin, salt, ströbröd, mjölk, pressad vitlök och lite nymald svartpeppar. Blanda till en jämn smet. Forma till 2 platta biffar.
- Hetta upp lite olivolja i en stekpanna (se tips!). Stek biffarna ca 3 min per sida. Lägg över biffarna i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen, ca 10 min, tills biffarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
- Fetaostyoghurt: Smula fetaost i en skål. Blanda ihop med matyoghurt, lite i taget. Blanda ner torkad oregano och flytande honung. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Servera grekiska färsbiffar med ugnsrostade rotfrukter och fetaostyoghurt. Toppa med ruccola.