Grekiska färsbiffar med rostade rotfrukter och fetaostyoghurt
30

Grekiska färsbiffar med rostade rotfrukter och fetaostyoghurt

Gör så här


Tips från kocken: Lägg en krossad vitlöksklyfta i den varma olivoljan. Stek biffarna i vitlöksoljan för lite mer karaktär.
Ingredienser

Allergener

Gluten, Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener


Bra att ha hemma
bakplåtspapper, olivolja, salt, svartpeppar, tomatpuré, ströbröd, mjölk, vitlök, flytande honung,

Ugnsrostade rotfrukter


  • morötter
    300 g

  • palsternacka
    1 st

  • småpotatis
    450 g

  • bakplåtspapper
    1 st

  • torkad rosmarin
    1 tsk

  • salt
    ½ tsk

Grekiska färsbiffar


  • nötfärs
    250 g

  • tomatpuré
    1 msk

  • torkad oregano
    1 tsk

  • torkad rosmarin
    ½ tsk

  • salt
    ½ tsk

  • ströbröd
    2 msk

  • mjölk
    ½ dl

  • vitlök
    1 klyfta

Fetaostyoghurt


  • fetaost
    50 g

  • matyoghurt
    1 dl

  • torkad oregano
    ½ tsk

  • flytande honung
    1 tsk

Tillbehör


  • ruccola
    30 g
Näringsvärde per portion
Energi  
682 kCal
Fett 
29 g
Kolhydrater  
67 g
Protein 
38 g