Mezze maniche med pesto, medelhavsgrönsaker och parmesan
20
Laktosfri

Mezze maniche med pesto, medelhavsgrönsaker och parmesan

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • olivolja
  • svartpeppar
  • pastavatten

Pasta

Mezze maniche rigate (Vete)
200 g

Chilistekta medelhavsgrönsaker

Aubergine
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Röd paprika
1 st
Salt
¾ tsk
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Chili flakes
2 krm
Svartpeppar
Bladpersilja
20 g

Tillbehör

Pesto genovese (Mjölk, Ägg, Laktos)
½ förp
Pastavatten
½ dl
Riven parmesan (Mjölk)
50 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 693 kcal
  • Fett 28 g
  • Kolhydrater 83 g
  • Protein 26 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket.
  2. Förberedelser: Tärna aubergine, klyfta bananschalottenlök och tärna röd paprika. Lägg auberginen i ett durkslag och blanda med salt. Låt ligga och dra minst 5 min. 
  3. Chilistekta medelhavsgrönsaker: Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek auberginen ca 3 min. Tillsätt pressad vitlök, lök och paprika. Krydda med chili flakes, stek ytterligare ca 4 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  4. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt tidsangivelsen på förpackningen. 
  5. Häll av pastan, men spara ½ dl av pastavattnet. Blanda nykokt pasta med pesto och pastavatten. 
  6. Grovhacka bladpersilja och blanda med de stekta grönsakerna. Servera pasta pesto toppad med chilistekta grönsaker och riven parmesan.