Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- olivolja
- svartpeppar
- pastavatten
Pasta
Mezze maniche rigate (Vete)
200 g
Chilistekta medelhavsgrönsaker
Aubergine
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Röd paprika
1 st
Salt
¾ tsk
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Chili flakes
2 krm
Svartpeppar
Bladpersilja
20 g
Tillbehör
Pesto genovese (Mjölk, Ägg, Laktos)
½ förp
Pastavatten
½ dl
Riven parmesan (Mjölk)
50 g
Näringsvärde per portion
- Energi 693 kcal
- Fett 28 g
- Kolhydrater 83 g
- Protein 26 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket.
- Förberedelser: Tärna aubergine, klyfta bananschalottenlök och tärna röd paprika. Lägg auberginen i ett durkslag och blanda med salt. Låt ligga och dra minst 5 min.
- Chilistekta medelhavsgrönsaker: Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek auberginen ca 3 min. Tillsätt pressad vitlök, lök och paprika. Krydda med chili flakes, stek ytterligare ca 4 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt tidsangivelsen på förpackningen.
- Häll av pastan, men spara ½ dl av pastavattnet. Blanda nykokt pasta med pesto och pastavatten.
- Grovhacka bladpersilja och blanda med de stekta grönsakerna. Servera pasta pesto toppad med chilistekta grönsaker och riven parmesan.