Teriyakistekt fläskfärs med päronsallad och mynta
25
Laktosfri

Teriyakistekt fläskfärs med päronsallad och mynta

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitvinsvinäger
  • salt
  • neutral olja
  • vitlök

Päronsallad

Vitkål
250 g
Päron
1 st
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
2 krm

Fläskfärs

Rödlök
½ st
Neutral olja
Fläskfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Teriyakisås (Sojabönor, Vete)
40 ml
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt

Tillbehör

Jasminris
150 g
Röd paprika
1 st
Mynta
10 g
Teriyakisås (Sojabönor, Vete)
Näringsvärde per portion
  • Energi 721 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 90 g
  • Protein 31 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Päronsallad: Strimla vitkål och päron. Lägg allt i en skål. Blanda med japansk soja, vitvinsvinäger och salt.
  3. Fläskfärs: Hacka rödlök. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs fläskfärs på hög värme ca 5 min. Tillsätt rödlök, pressad vitlök, teriyakisås och vitvinsvinäger. Fräs ytterligare ca 2 min, tills färsen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt. 
  4. Tillbehör: Tärna röd paprika och lägg i en skål. Grovhacka mynta.
  5. Servera teriyakistekt fläskfärs med päronsallad, jasminris och en klick teriyakisås. Toppa med myntan.