Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vitvinsvinäger
- salt
- neutral olja
- vitlök
Päronsallad
Vitkål
250 g
Päron
1 st
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
2 krm
Fläskfärs
Rödlök
½ st
Neutral olja
Fläskfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Teriyakisås (Sojabönor, Vete)
40 ml
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
Tillbehör
Jasminris
150 g
Röd paprika
1 st
Mynta
10 g
Teriyakisås (Sojabönor, Vete)
Näringsvärde per portion
- Energi 721 kcal
- Fett 27 g
- Kolhydrater 90 g
- Protein 31 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Päronsallad: Strimla vitkål och päron. Lägg allt i en skål. Blanda med japansk soja, vitvinsvinäger och salt.
- Fläskfärs: Hacka rödlök. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs fläskfärs på hög värme ca 5 min. Tillsätt rödlök, pressad vitlök, teriyakisås och vitvinsvinäger. Fräs ytterligare ca 2 min, tills färsen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt.
- Tillbehör: Tärna röd paprika och lägg i en skål. Grovhacka mynta.
- Servera teriyakistekt fläskfärs med päronsallad, jasminris och en klick teriyakisås. Toppa med myntan.