Pasta linguine med italiensk färsragu och parmesan- och ruccolasmulor
40
Laktosfri

Pasta linguine med italiensk färsragu och parmesan- och ruccolasmulor

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • tomatpuré
  • vatten
  • balsamvinäger
  • köttbuljong
  • sambal oelek
  • flytande honung
  • svartpeppar
  • ströbröd
  • bakplåtspapper

Italiensk nötfärsragu

Aubergine
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
Salt
2 krm
Nötfärs
250 g
Torkad timjan
1 tsk
Torkad rosmarin
1 tsk
Tomatpuré
2 msk
Vatten
3 dl
Balsamvinäger
1 msk
Köttbuljong
1 tärning
Sambal oelek
½ tsk
Flytande honung
1 tsk
Svartpeppar

Parmesan- & ruccolasmulor

Ruccola
30 g
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Ströbröd
½ dl
Olivolja
2 tsk
Salt
½ krm
Torkad rosmarin
½ tsk
Bakplåtspapper
1 st

Till servering

Linguine (Vete)
180 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 722 kcal
  • Fett 24 g
  • Kolhydrater 83 g
  • Protein 44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 180°C (varmluft) eller 200°C (vanlig). Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4. 
  2. Italiensk nötfärsragu: Tärna aubergine smått. Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekgryta och stek auberginen med salt ca 5 min. Tillsätt nötfärs, lök, vitlök, torkad timjan och torkad rosmarin. Stek ytterligare ca 5 min. Blanda ner tomatpuré, vatten, balsamvinäger, smulad köttbuljong, sambal oelek, flytande honung och rikligt med nymald svartpeppar. Koka ca 15 min, smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  3. Parmesan- och ruccolasmulor: Finhacka hälften av ruccolan (spara resten till servering). Finriv parmesan och vitlök. Lägg allt i en skål och blanda ner ströbröd, olivolja, salt och torkad rosmarin. Häll ut på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen ca 10 min, tills det är krispigt och har fått fin färg. Rör om efter halva tiden. Häll över på hushållspapper.
  4. Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
  5. Servera nykokt linguine med italiensk nötfärsragu. Toppa med parmesan- och ruccolasmulor och resten av ruccolan.