Kikärtsbiffar med bombaypotatis och nektarinsalsa
40
Utan gluten
Löpefri

Kikärtsbiffar med bombaypotatis och nektarinsalsa

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • grönsaksbuljong
  • bakplåtspapper
  • neutral olja
  • salt
  • vitlök
  • svartpeppar

Bombaypotatis

Potatis
450 g
Vatten
5 dl
Curry
1 tsk
Grönsaksbuljong
1 tärning
Bakplåtspapper
1 st
Neutral olja
½ msk
Salt

Nektarinsalsa

Nektarin
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Koriander
10 g
Lime
½ st

Kikärtsbiffar

Kikärtor
1 förp
Ägg (Ägg)
1 st
Vitlök
1 klyfta
Majsstärkelse
2 msk
Garam masala
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Neutral olja

Till servering

Koriander
10 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Näringsvärde per portion
  • Energi 577 kcal
  • Fett 20 g
  • Kolhydrater 80 g
  • Protein 19 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Bombaypotatis: Skala och skär potatis i stora tärningar. Koka upp vatten, curry och smulad grönsaksbuljong i en kastrull. Lägg ner potatisen och koka ca 8 min.
  3. Häll av och lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med neutral olja och lite salt. Rosta mitt i ugnen ca 15 min, tills den fått fin färg.
  4. Nektarinsalsa: Tärna nektariner smått. Finhacka bananschalottenlök och koriander. Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg allt i en skål och blanda med pressad limesaft.
  5. Kikärtsbiffar: Häll av och skölj kikärtor. Lägg i en mixerbunke och tillsätt ägg, pressad vitlök, majsstärkelse, garam masala, salt och lite nymald svartpeppar. Mixa till en smet.
  6. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och klicka ut kikärtssmeten till små biffar direkt i stekpannan. Stek ca 2 min per sida, tills de har fått fin färg.
  7. Toppa bombaypotatisen med koriander. Servera kikärtsbiffar med bombaypotatis, nektarinsalsa och matyoghurt.