Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- grönsaksbuljong
- bakplåtspapper
- neutral olja
- salt
- vitlök
- svartpeppar
Bombaypotatis
Potatis
450 g
Vatten
5 dl
Curry
1 tsk
Grönsaksbuljong
1 tärning
Bakplåtspapper
1 st
Neutral olja
½ msk
Salt
Nektarinsalsa
Nektarin
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Koriander
10 g
Lime
½ st
Kikärtsbiffar
Kikärtor
1 förp
Ägg (Ägg)
1 st
Vitlök
1 klyfta
Majsstärkelse
2 msk
Garam masala
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Neutral olja
Till servering
Koriander
10 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Näringsvärde per portion
- Energi 577 kcal
- Fett 20 g
- Kolhydrater 80 g
- Protein 19 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Bombaypotatis: Skala och skär potatis i stora tärningar. Koka upp vatten, curry och smulad grönsaksbuljong i en kastrull. Lägg ner potatisen och koka ca 8 min.
- Häll av och lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med neutral olja och lite salt. Rosta mitt i ugnen ca 15 min, tills den fått fin färg.
- Nektarinsalsa: Tärna nektariner smått. Finhacka bananschalottenlök och koriander. Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg allt i en skål och blanda med pressad limesaft.
- Kikärtsbiffar: Häll av och skölj kikärtor. Lägg i en mixerbunke och tillsätt ägg, pressad vitlök, majsstärkelse, garam masala, salt och lite nymald svartpeppar. Mixa till en smet.
- Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och klicka ut kikärtssmeten till små biffar direkt i stekpannan. Stek ca 2 min per sida, tills de har fått fin färg.
- Toppa bombaypotatisen med koriander. Servera kikärtsbiffar med bombaypotatis, nektarinsalsa och matyoghurt.