Kafta - nötfärskebab med vitlökssås
15

Kafta - nötfärskebab med vitlökssås

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • vitlök
  • salt
  • svartpeppar

Kebab

Shawarmakrydda
1 msk
Nötfärs
250 g
Bakplåtspapper
1 st

Vitlökssås

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar

Tillbehör

Bananschalottenlök
1 st
Gurka
1 st
Tomat
2 st
Tortillabröd (Vete)
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 675 kcal
  • Fett 28 g
  • Kolhydrater 68 g
  • Protein 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har du tid? Värm tortillabröden hastigt i en torr stekpanna!

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Kebab: Blanda shawarmakrydda och nötfärs i en bunke. Platta ut kebabfärsen tunt (ca ½ cm) i en ugnsform med bakplåtspapper. Tillaga högt upp i ugnen ca 12 min, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  3. Vitlökssås: Lägg matyoghurt i en skål. Blanda med pressad vitlök, lite salt och nymald svartpeppar.
  4. Tillbehör: Finhacka bananschalottenlök. Skär gurka i stavar. Tärna tomat. Lägg upp allt på ett fat.
  5. Kebab: Skär kebabköttet i långa smala strimlor, ca 2 cm breda.
  6.  Servera kafta kebab i tortillabröd (se tips) med vitlökssås och grönsaker.