Tips från kocken: Har du tid? Värm tortillabröden hastigt i en torr stekpanna!
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Kebab: Blanda shawarmakrydda och nötfärs i en bunke. Platta ut kebabfärsen tunt (ca ½ cm) i en ugnsform med bakplåtspapper. Tillaga högt upp i ugnen ca 12 min, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Vitlökssås: Lägg matyoghurt i en skål. Blanda med pressad vitlök, lite salt och nymald svartpeppar.
Tillbehör: Finhacka bananschalottenlök. Skär gurka i stavar. Tärna tomat. Lägg upp allt på ett fat.
Kebab: Skär kebabköttet i långa smala strimlor, ca 2 cm breda.
Servera kafta kebab i tortillabröd (se tips) med vitlökssås och grönsaker.
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener