Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Ugnsbakad lax: Skär laxfilé i portionsbitar och krydda med salt. Lägg i en smord ugnsform med skinnsidan nedåt. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min, tills laxen är klar.
Förberedelser: Skär broccoli i buketter. Strimla röd paprika.
Wokade grönsaker: Hetta upp lite neutral olja i en wok eller stekpanna och fräs alla grönsaker ca 3 min. Tillsätt kokosmjölk, vatten, smulad kycklingbuljong och honung. Blanda majsstärkelse och vatten, rör ner i pannan. Låt sjuda ca 3 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Skölj limen ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Strö över limeskal och pressa ner saft från halva limen i pannan. Klyfta resten av limen.
Servera ugnsbakad lax med nykokt ris, wokade grönsaker och limeklyfta.
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener