Grillkryddad kyckling med bulgursallad
35

Grillkryddad kyckling med bulgursallad

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • socker
  • olivolja
  • salt
  • vitlök
  • bakplåtspapper
  • vitvinsvinäger
  • vatten
  • grönsaksbuljong

Grillkryddad kyckling

Paprikapulver
1 msk
Socker
½ msk
Olivolja
1 msk
Spiskummin
½ tsk
Salt
½ tsk
Malen ingefära
1 krm
Vitlök
1 klyfta
Kycklingfilé
300 g
Bakplåtspapper
1 st

Bulgursallad

Bulgur (Vete)
125 g
Grönsaksbuljong
½ tärning
Bladpersilja
10 g
Tomat
2 st
Gurka
½ st
Mixsallad
30 g

Tillbehör

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Näringsvärde per portion
  • Energi 598 kcal
  • Fett 21 g
  • Kolhydrater 55 g
  • Protein 46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Servera sallad och dressing var för sig och låt alla ringla dressing över sin egen tallrik!

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Grillkryddad kyckling: Blanda paprikapulver, socker, olivolja, spiskummin, salt, malen ingefära och pressad vitlök i en bunke.
  3. Skär ett snitt i kycklingfiléernas tjockaste del. Lägg ner kycklingen i bunken och gnid in kryddorna ordentligt. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  4. Bulgursallad: Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen, men byt ut saltet mot smulad grönsaksbuljong.
  5. Dressing: Blanda olivolja, vitvinsvinäger, vatten, pressad vitlök och salt i en liten skål.
  6. Bulgursallad: Grovhacka bladpersilja. Tärna tomat och gurka. Blanda nykokt bulgur med tomat, gurka, mixsallad och dressing - eller se tips! Toppa bulgursalladen med hackad persilja. 
  7. Servera grillkryddad kyckling med bulgursallad och en klick matyoghurt.