Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Panzanella: Skär surdegsbaguette i stora tärningar (ca 4x4 cm) och lägg i en smord ugnsform. Rosta högt upp i ugnen ca 5 min.
Vitlökssmör: Lägg smör (gärna rumsvarmt) i en skål och pressa ner vitlök. Blanda ner salt och lite nymald svartpeppar.
Örtstekt kyckling: Lägg kycklingfilé på en tallrik och krydda med salt, torkad timjan, torkad oregano och nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek kycklingen ca 2 min per sida, tills den fått fin färg. Lägg över i en ugnsform och tillaga färdigt i mitten av ugnen ca 13 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Panzanella: Skiva rödlök tunt och lägg i en salladsskål. Kvarta tomater. Skär ut innanmätet och lägg i en mixerbunke. Lägg tomatköttet i salladsskålen. Tärna inlagd rostad paprika. Lägg hälften av paprikan i mixerbunken och resten i salladsskålen.
Skiva vitlök och lägg i mixerbunken. Tillsätt socker, salt, chili flakes, vatten, olivolja, rödvinsvinäger och lite nymald svartpeppar. Mixa slätt. Blanda ner bröd, dressing och ruccola i salladsskålen.
Servera örtstekt kyckling med panzanella och vitlökssmör.
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener