Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- korn,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- smör
- salt
- svartpeppar
- olivolja
- socker
- vatten
- rödvinsvinäger
Vitlökssmör
Smör (Mjölk)
25 g
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Örtstekt kyckling
Kycklingfilé
300 g
Salt
½ tsk
Torkad timjan
½ tsk
Torkad oregano
1 tsk
Svartpeppar
Olivolja
Panzanella
Surdegsbaguette (Korn, Vete)
1 st
Rödlök
1 st
Tomat
2 st
Rostad paprika
½ burk
Vitlök
1 klyfta
Socker
½ tsk
Salt
2 krm
Chili flakes
1 krm
Vatten
1 msk
Olivolja
1 ½ msk
Rödvinsvinäger
1 msk
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 725 kcal
- Fett 24 g
- Kolhydrater 79 g
- Protein 47 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Panzanella: Skär surdegsbaguette i stora tärningar (ca 4x4 cm) och lägg i en smord ugnsform. Rosta högt upp i ugnen ca 5 min.
- Vitlökssmör: Lägg smör (gärna rumsvarmt) i en skål och pressa ner vitlök. Blanda ner salt och lite nymald svartpeppar.
- Örtstekt kyckling: Lägg kycklingfilé på en tallrik och krydda med salt, torkad timjan, torkad oregano och nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek kycklingen ca 2 min per sida, tills den fått fin färg. Lägg över i en ugnsform och tillaga färdigt i mitten av ugnen ca 13 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Panzanella: Skiva rödlök tunt och lägg i en salladsskål. Kvarta tomater. Skär ut innanmätet och lägg i en mixerbunke. Lägg tomatköttet i salladsskålen. Tärna inlagd rostad paprika. Lägg hälften av paprikan i mixerbunken och resten i salladsskålen.
- Skiva vitlök och lägg i mixerbunken. Tillsätt socker, salt, chili flakes, vatten, olivolja, rödvinsvinäger och lite nymald svartpeppar. Mixa slätt. Blanda ner bröd, dressing och ruccola i salladsskålen.
- Servera örtstekt kyckling med panzanella och vitlökssmör.