Örtstekt kyckling med panzanella och vitlökssmör
40

Örtstekt kyckling med panzanella och vitlökssmör

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • korn,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • smör
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • socker
  • vatten
  • rödvinsvinäger

Vitlökssmör

Smör (Mjölk)
25 g
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar

Örtstekt kyckling

Kycklingfilé
300 g
Salt
½ tsk
Torkad timjan
½ tsk
Torkad oregano
1 tsk
Svartpeppar
Olivolja

Panzanella

Surdegsbaguette (Korn, Vete)
1 st
Rödlök
1 st
Tomat
2 st
Rostad paprika
½ burk
Vitlök
1 klyfta
Socker
½ tsk
Salt
2 krm
Chili flakes
1 krm
Vatten
1 msk
Olivolja
1 ½ msk
Rödvinsvinäger
1 msk
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 725 kcal
  • Fett 24 g
  • Kolhydrater 79 g
  • Protein 47 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). 
  2. Panzanella: Skär surdegsbaguette i stora tärningar (ca 4x4 cm) och lägg i en smord ugnsform. Rosta högt upp i ugnen ca 5 min.
  3. Vitlökssmör: Lägg smör (gärna rumsvarmt) i en skål och pressa ner vitlök. Blanda ner salt och lite nymald svartpeppar.
  4. Örtstekt kyckling: Lägg kycklingfilé på en tallrik och krydda med salt, torkad timjan, torkad oregano och nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek kycklingen ca 2 min per sida, tills den fått fin färg. Lägg över i en ugnsform och tillaga färdigt i mitten av ugnen ca 13 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  5. Panzanella: Skiva rödlök tunt och lägg i en salladsskål. Kvarta tomater. Skär ut innanmätet och lägg i en mixerbunke. Lägg tomatköttet i salladsskålen. Tärna inlagd rostad paprika. Lägg hälften av paprikan i mixerbunken och resten i salladsskålen.
  6. Skiva vitlök och lägg i mixerbunken. Tillsätt socker, salt, chili flakes, vatten, olivolja, rödvinsvinäger och lite nymald svartpeppar. Mixa slätt. Blanda ner bröd, dressing och ruccola i salladsskålen. 
  7. Servera örtstekt kyckling med panzanella och vitlökssmör.