Förberedelser: Strimla röd paprika, sugarsnaps och rödlök. Skala och finhacka ingefära och vitlök. Torka av tofun och mosa sedan sönder den till smulor med en gaffel.
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av men spara ca 1 dl av nudelvattnet.
Asiatiska chilinudlar: Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs smulad tofu och paprika ca 3 min. Tillsätt rödlök, ingefära och vitlök och fräs ytterligare 1 min. Blanda ner ostronsås, japansk soja, sambal oelek, socker och det sparade nudelvattnet. Koka ihop ca ½ min. Smaka av med salt. Blanda ner sugarsnaps och äggnudlar. Blanda ordentligt.
Klyfta limen. Toppa asiatiska chilinudlar med cashewnötter och mynta. Servera med limeklyfta.
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener