Buddha bowl med kyckling, mynta och sojamajonnäs
35
Laktosfri

Buddha bowl med kyckling, mynta och sojamajonnäs

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • flytande honung
  • sambal oelek
  • salt
  • neutral olja

Tillbehör

Jasminris
150 g
Sesamfrön (Sesamfrön)
2 msk
Rödkål
100 g
Röd paprika
1 st
Morot
1 st
Babyspenat
30 g
Mynta
20 g

Sojamajonnäs

Majonnäs (Ägg)
1 dl
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Sesamolja (Sesamfrön)
1 tsk

Chilistekt kyckling

Kycklinglårfilé
350 g
Flytande honung
1 ½ msk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
2 msk
Sambal oelek
1 tsk
Salt
Neutral olja
Näringsvärde per portion
  • Energi 1077 kcal
  • Fett 61 g
  • Kolhydrater 86 g
  • Protein 47 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Sojamajonnäs: Blanda majonnäs, japansk soja och sesamolja i en liten skål.
  3. Tillbehör: Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en liten skål. Strimla rödkål så tunt som möjligt (gärna på mandolin). Tärna röd paprika och grovriv morot. Skölj babyspenat.
  4. Chilistekt kyckling: Blanda flytande honung, japansk soja och sambal oelek i en liten skål. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek kycklinglårfiléer ca 4 min per sida. Krydda med lite salt. Sänk värmen och blanda ner sojablandningen. Låt koka ihop ca ½ min. 
  5. Skär kycklingen i mindre bitar och plocka bladen från myntan. Lägg jasminris i botten av 2 djupa tallrikar. Fördela kyckling och grönsaker ovanpå riset. Toppa med mynta och rostade sesamfrön. Servera med sojamajonnäs.