Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- flytande honung
- sambal oelek
- salt
- neutral olja
Tillbehör
Jasminris
150 g
Sesamfrön (Sesamfrön)
2 msk
Rödkål
100 g
Röd paprika
1 st
Morot
1 st
Babyspenat
30 g
Mynta
20 g
Sojamajonnäs
Majonnäs (Ägg)
1 dl
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Sesamolja (Sesamfrön)
1 tsk
Chilistekt kyckling
Kycklinglårfilé
350 g
Flytande honung
1 ½ msk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
2 msk
Sambal oelek
1 tsk
Salt
Neutral olja
Näringsvärde per portion
- Energi 1077 kcal
- Fett 61 g
- Kolhydrater 86 g
- Protein 47 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Sojamajonnäs: Blanda majonnäs, japansk soja och sesamolja i en liten skål.
- Tillbehör: Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en liten skål. Strimla rödkål så tunt som möjligt (gärna på mandolin). Tärna röd paprika och grovriv morot. Skölj babyspenat.
- Chilistekt kyckling: Blanda flytande honung, japansk soja och sambal oelek i en liten skål. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek kycklinglårfiléer ca 4 min per sida. Krydda med lite salt. Sänk värmen och blanda ner sojablandningen. Låt koka ihop ca ½ min.
- Skär kycklingen i mindre bitar och plocka bladen från myntan. Lägg jasminris i botten av 2 djupa tallrikar. Fördela kyckling och grönsaker ovanpå riset. Toppa med mynta och rostade sesamfrön. Servera med sojamajonnäs.