Vegetarisk pastasallad med fetaost och krämiga ägg
30
Löpefri

Vegetarisk pastasallad med fetaost och krämiga ägg

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • svaveldioxid,
  • ägg,
  • senap,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • socker
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja

Dressing

Citron
1 st
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 msk
Torkad dragon
1 tsk
Socker
2 krm
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja
1 ½ msk

Pastasallad

Mezze maniche rigate (Vete)
180 g
Broccoli
1 st
Röd paprika
1 st

Till servering

Ägg (Ägg)
2 st
Fetaost (Mjölk, Laktos)
100 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 725 kcal
  • Fett 32 g
  • Kolhydrater 73 g
  • Protein 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp vatten i en liten kastrull. Lägg försiktigt ner äggen och sjud ca 8 min. Häll av och spola äggen i kallt vatten.
  2. Pastasallad: Koka mezze maniche rigate-pasta enligt anvisning på förpackningen. Skär broccoli i små buketter. Låt broccolin koka med pastan de sista 2 minuterna.
  3. Dressing: Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg dijonsenap och citronskal i en liten skål. Blanda med torkad dragon, socker, salt och lite nymald svartpeppar. Vispa ner olivolja i en tunn stråle. Smaka av med pressad citronsaft. 
  4. Pastasallad: Tärna röd paprika, lägg i en salladsskål. Blanda nykokt pasta, broccoli och dressing med paprikan i salladsskålen.
  5. Skala och dela äggen. Klyfta resten av den använda citronen. Servera pastasallad med ägghalvor och citronklyfta. Toppa med smulad fetaost och nymald svartpeppar!