Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- svaveldioxid,
- ägg,
- senap,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- socker
- salt
- svartpeppar
- olivolja
Dressing
Citron
1 st
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 msk
Torkad dragon
1 tsk
Socker
2 krm
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja
1 ½ msk
Pastasallad
Mezze maniche rigate (Vete)
180 g
Broccoli
1 st
Röd paprika
1 st
Till servering
Ägg (Ägg)
2 st
Fetaost (Mjölk, Laktos)
100 g
Näringsvärde per portion
- Energi 725 kcal
- Fett 32 g
- Kolhydrater 73 g
- Protein 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka upp vatten i en liten kastrull. Lägg försiktigt ner äggen och sjud ca 8 min. Häll av och spola äggen i kallt vatten.
- Pastasallad: Koka mezze maniche rigate-pasta enligt anvisning på förpackningen. Skär broccoli i små buketter. Låt broccolin koka med pastan de sista 2 minuterna.
- Dressing: Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg dijonsenap och citronskal i en liten skål. Blanda med torkad dragon, socker, salt och lite nymald svartpeppar. Vispa ner olivolja i en tunn stråle. Smaka av med pressad citronsaft.
- Pastasallad: Tärna röd paprika, lägg i en salladsskål. Blanda nykokt pasta, broccoli och dressing med paprikan i salladsskålen.
- Skala och dela äggen. Klyfta resten av den använda citronen. Servera pastasallad med ägghalvor och citronklyfta. Toppa med smulad fetaost och nymald svartpeppar!