Tips från kocken: Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till önskad hetta!
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Rostad sötpotatis och majs: Häll av majs. Skala och tärna sötpotatis. Lägg majs och sötpotatis på varsin sida av en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med lite salt. Rosta mitt i ugnen ca 18 min.
Texas chili: Tärna röd paprika. Klyfta rödlök. Finhacka röd chili. Häll av och skölj kidneybönor.
Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs paprika, lök, chili, pressad vitlök, rökt paprikapulver, spiskummin och malen kanel ca 3 min.
Tillsätt kidneybönor, krossade tomater, vatten, rödvinsvinäger, socker och smulad grönsaksbuljong till grytan. Sjud under lock ca 10 min. Vänd ner rostad sötpotatis i grytan och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Toppa grytan med rostad majs och koriander. Servera med tortillachips.
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener