Tips från kocken: Blötlägg gärna cashewnötterna minst en halvtimme för en extra krämig dressing!
Koka belugalinser enligt anvisning på förpackningen.
Skär broccoli i små buketter. Koka ca 2 min i lättsaltat vatten. Låt ånga av i ett durkslag.
Cashewdressing: Skölj limen ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg limeskal, pressad saft från halva limen, 3/4 av cashewnötterna, pressad vitlök, vatten, neutral olja och japansk soja i en mixerbunke. Mixa till en slät dressing.
Gurksalsa: Skär gurka i små tärningar. Strimla mynta och skiva rädisor. Lägg allt i en skål. Blanda med pressad saft från resten av limen, neutral olja, socker, chili flakes och salt.
Belugasallad: Klyfta grönt äpple. Fördela belugalinser, broccoli och äppelklyftor i 2 skålar. Toppa med mixsallad, gurksalsa och resten av cashewnötterna. Ringla över cashewdressingen och servera direkt!
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener