Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Svampyakiniku: Strimla ostronskivling och salladslök. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk) och vitlök. Blanda ingefära, vitlök, socker, japansk soja, vatten, neutral olja, vitvinsvinäger och majsstärkelse i en liten skål.
Sesamstekt broccoli: Skär broccoli i buketter och skiva stammen. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek broccoli, pressad vitlök, sesamfrön och salt ca 3 min. Lägg över på en tallrik och spara pannan.
Stekt ägg: Torka ur stekpannan och hetta upp lite neutral olja. Stek äggen ca 2 min, gulan får gärna vara lös. Lägg över på tallriken och spara pannan.
Svampyakiniku: Hetta upp lite neutral olja i stekpannan och stek ostronskivling på hög värme ca 2 min. Tillsätt såsen, hälften av salladslöken (den vita delen) och sesamfrön till pannan. Sjud ca 1 min, eller tills det mesta av vätskan kokat in. Smaka eventuellt av med lite japansk soja.
Toppa svampyakiniku med resten av salladslöken. Servera med jasminris, stekta ägg och sesamstekt broccoli.
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener