Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- tomatpuré
- salt
- sambal oelek
- vitlök
- svartpeppar
- vatten
Bönfyllning
Svarta bönor
1 förp
Majs
1 förp
Olivolja
Paprikapulver
1 msk
Spiskummin
1 msk
Tomatpuré
1 msk
Salt
½ tsk
Sambal oelek
1 tsk
Vitlök
2 klyfta
Svartpeppar
Vatten
1 ½ dl
Enchiladas
Tortillabröd (Vete)
½ förp
Mozzarella (Mjölk, Laktos)
1 förp
Salsasås
1 förp
Guacacole
Vitkål
250 g
Koriander
20 g
Avokado
1 st
Lime
1 st
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 766 kcal
- Fett 32 g
- Kolhydrater 85 g
- Protein 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Bönfyllning: Häll av och skölj svarta bönor och majs. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek bönor, majs, paprikapulver, spiskummin, tomatpuré, salt, sambal oelek, pressad vitlök och lite nymald svartpeppar ca 1 min. Tillsätt vatten och sjud ca 5 min, tills vätskan kokat in.
- Enchiladas: Fördela bönfyllningen på tortillabröden och rulla ihop. Lägg rullarna i en smord ugnsform med skarven nedåt. Riv mozzarella i mindre bitar. Häll salsasås över rullarna och toppa med osten. Gratinera mitt i ugnen ca 12 min.
- Guacacole: Strimla vitkål tunt och grovhacka koriander. Mosa avokado i en salladsskål. Blanda med pressad limesaft, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar. Rör ner vitkål och hälften av koriandern.
- Toppa enchiladas med resten av koriandern och servera med guacacole.