Heta bönenchiladas med guacacole
35
Löpefri

Heta bönenchiladas med guacacole

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • tomatpuré
  • salt
  • sambal oelek
  • vitlök
  • svartpeppar
  • vatten

Bönfyllning

Svarta bönor
1 förp
Majs
1 förp
Olivolja
Paprikapulver
1 msk
Spiskummin
1 msk
Tomatpuré
1 msk
Salt
½ tsk
Sambal oelek
1 tsk
Vitlök
2 klyfta
Svartpeppar
Vatten
1 ½ dl

Enchiladas

Tortillabröd (Vete)
½ förp
Mozzarella (Mjölk, Laktos)
1 förp
Salsasås
1 förp

Guacacole

Vitkål
250 g
Koriander
20 g
Avokado
1 st
Lime
1 st
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 766 kcal
  • Fett 32 g
  • Kolhydrater 85 g
  • Protein 34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Bönfyllning: Häll av och skölj svarta bönor och majs. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek bönor, majs, paprikapulver, spiskummin, tomatpuré, salt, sambal oelek, pressad vitlök och lite nymald svartpeppar ca 1 min. Tillsätt vatten och sjud ca 5 min, tills vätskan kokat in. 
  3. Enchiladas: Fördela bönfyllningen på tortillabröden och rulla ihop. Lägg rullarna i en smord ugnsform med skarven nedåt. Riv mozzarella i mindre bitar. Häll salsasås över rullarna och toppa med osten. Gratinera mitt i ugnen ca 12 min.
  4. Guacacole: Strimla vitkål tunt och grovhacka koriander. Mosa avokado i en salladsskål. Blanda med pressad limesaft, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar. Rör ner vitkål och hälften av koriandern.
  5. Toppa enchiladas med resten av koriandern och servera med guacacole.