Cevapcici med klyftpotatis och ajvar
35
Utan gluten
Laktosfri

Cevapcici med klyftpotatis och ajvar

Ingredienser

Allergener

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror

    • bakplåtspapper
    • olivolja
    • salt
    • svartpeppar
    • rödvinsvinäger
    • vatten
    • sambal oelek
    • flytande honung
    • vitlök
    • tomatpuré

    Klyftpotatis

    Potatis
    450 g
    Bakplåtspapper
    1 st
    Olivolja
    Salt
    Svartpeppar

    Ajvar

    Röd paprika
    2 st
    Gul lök
    ½ st
    Rödvinsvinäger
    ½ msk
    Olivolja
    ½ msk
    Vatten
    2 msk
    Sambal oelek
    1 tsk
    Flytande honung
    1 tsk
    Salt

    Cevapcici

    Gul lök
    ½ st
    Nötfärs
    250 g
    Vitlök
    2 klyfta
    Paprikapulver
    ½ msk
    Tomatpuré
    1 msk
    Salt
    ½ tsk
    Vatten
    1 msk
    Olivolja

    Till servering

    Bladpersilja
    20 g
    Näringsvärde per portion
    • Energi 502 kcal
    • Fett 20 g
    • Kolhydrater 49 g
    • Protein 31 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

    Så här gör du

    1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
    2. Klyftpotatis: Klyfta potatis och lägg på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 25 min.
    3. Ajvar: Klyfta röd paprika och gul lök. Lägg på plåten, bredvid potatisen. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min. Öppna gärna ugnsluckan efter halva tillagningstiden för att släppa ut ånga.
    4. Cevapcici: Grovriv gul lök och lägg i en bunke. Blanda med nötfärs, pressad vitlök, paprikapulver, tomatpuré, salt och vatten. Forma till 8 st avlånga biffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek biffarna runt om ca 10 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
    5. Ajvar: Lägg den rostade paprikan och löken i en mixerbunke. Tillsätt rödvinsvinäger, olivolja, vatten, sambal oelek (efter smak) och honung. Mixa med stavmixer. Smaka av med lite salt.
    6. Grovhacka bladpersilja. Servera nystekt cevapcici med klyftpotatis och ajvar. Toppa med persilja!