Kyckling i röd currysås med nudlar
15

Kyckling i röd currysås med nudlar

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • neutral olja
  • socker
  • mjölk

Kyckling i röd curry

Röd chili
½ st
Bananschalottenlök
1 st
Röd paprika
1 st
Minutfilé
330 g
Salt
1 krm
Svartpeppar
Neutral olja
Cocktailtomater
125 g
Röd currypasta
¼ förp
Socker
1 tsk
Kokosmjölk
½ förp
Mjölk (Mjölk)
1 dl

Till servering

Äggnudlar (Ägg, Vete)
½ förp
Lime
1 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 622 kcal
  • Fett 18 g
  • Kolhydrater 65 g
  • Protein 52 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Kom ihåg att chili kan variera i styrka, smaka dig fram till önskad hetta.

  1. Förberedelser: Strimla röd chili. Klyfta bananschalottenlök och röd paprika. Koka upp vatten till nudlarna i punkt 5.
  2. Kyckling i röd curry: Skär minutfilé i cm-tjocka strimlor. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Stek kycklingen på hög värme ca 3 min, tills den fått lite färg. 
  3. Tillsätt chili, lök, paprika, cocktailtomater och röd currypasta. Fräs ytterligare ca 2 min.
  4. Rör ner socker, kokosmjölk och mjölk. Sjud ca 6 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt och eventuellt med lite mer currypasta.
  5. Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av i ett durkslag.
  6. Klyfta lime. Servera kyckling i röd currysås med äggnudlar och limeklyfta.