Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
- neutral olja
- socker
- mjölk
Kyckling i röd curry
Röd chili
½ st
Bananschalottenlök
1 st
Röd paprika
1 st
Minutfilé
330 g
Salt
1 krm
Svartpeppar
Neutral olja
Cocktailtomater
125 g
Röd currypasta
¼ förp
Socker
1 tsk
Kokosmjölk
½ förp
Mjölk (Mjölk)
1 dl
Till servering
Äggnudlar (Ägg, Vete)
½ förp
Lime
1 st
Näringsvärde per portion
- Energi 622 kcal
- Fett 18 g
- Kolhydrater 65 g
- Protein 52 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Kom ihåg att chili kan variera i styrka, smaka dig fram till önskad hetta.
- Förberedelser: Strimla röd chili. Klyfta bananschalottenlök och röd paprika. Koka upp vatten till nudlarna i punkt 5.
- Kyckling i röd curry: Skär minutfilé i cm-tjocka strimlor. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Stek kycklingen på hög värme ca 3 min, tills den fått lite färg.
- Tillsätt chili, lök, paprika, cocktailtomater och röd currypasta. Fräs ytterligare ca 2 min.
- Rör ner socker, kokosmjölk och mjölk. Sjud ca 6 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt och eventuellt med lite mer currypasta.
- Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av i ett durkslag.
- Klyfta lime. Servera kyckling i röd currysås med äggnudlar och limeklyfta.