Asiatiska salladswraps med chili och jordnötter
25
0,6 kg CO2e
Utan gluten
Laktosfri

Asiatiska salladswraps med chili och jordnötter

Ingredienser

Allergener
  • Jordnötter,
  • sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • socker
  • japansk soja
  • vitvinsvinäger
  • vatten
  • neutral olja

Tomat- & chilidressing

Röd chili
½ st
Tomat
2 st
Vitlök
1 klyfta
Socker
½ msk
Japansk soja (Sojabönor)
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk

Asiatisk färs

Japansk soja (Sojabönor)
1 ½ msk
Vatten
2 msk
Socker
½ msk
Malen ingefära
1 tsk
Vitlök
2 klyfta
Neutral olja
1 msk
Vegetarisk färs (Sojabönor)
1 förp

Tillbehör

Jasminris
1 ¾ dl
Romansallad
1 st
Rödlök
½ st
Koriander
20 g
Jordnötter (Jordnötter)
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 758 kcal
  • Fett 31 g
  • Kolhydrater 82 g
  • Protein 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att chili kan variera i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Tomat- och chilidressing: Kärna ur röd chili. Grovhacka chili, tomat och vitlök. Lägg i en mixerbunke och tillsätt socker, japansk soja och vitvinsvinäger. Mixa slätt.
  3. Asiatisk färs: Blanda japansk soja, vatten, socker, malen ingefära och pressad vitlök i en liten skål. Hetta upp neutral olja i en stekpanna och stek vegetarisk färs ca 4 min, tills den fått fin färg. Tillsätt sojablandningen och stek ytterligare ca 1 min.
  4. Tillbehör: Plocka bladen från romansallad. Strimla rödlök. Grovhacka koriander och jordnötter. 
  5. Fyll salladsbladen med jasminris, asiatisk färs, rödlök, koriander och jordnötter. Servera med tomat- och chilidressing!