Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Klyftpotatis: Klyfta bakpotatis och lägg i en smord ugnsform. Ringla över lite olivolja och strö på lite salt. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills potatisen är klar.
Dressing: Blanda matyoghurt, ketchup, mild senap, salt och lite nymald svartpeppar i en liten skål.
Grönsaksplock: Skiva tomat och rödlök. Lägg upp allt på ett fat.
Bönburgare: Häll av och skölj svarta bönor. Lägg i en bunke och mosa grovt. Blanda med riven mozzarella, ägg, ströbröd, spiskummin, salt och rikligt med nymald svartpeppar. Låt stå minst 5 min.
Forma bönsmeten till två burgare. Hetta upp rikligt med olivolja i den använda stekpannan och stek burgarna ca 3 min per sida, tills de fått fin färg. Lägg över på en tallrik och torka ur pannan.
Rosta hamburgerbröd hastigt i den torra stekpannan. Servera nystekta bönburgare med grönsaker, mixsallad, dressing och klyftpotatis.
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener