Örtstekta fläskkotletter med gremolatarostade rotfrukter
30
0,8 kg CO2e
Utan gluten

Örtstekta fläskkotletter med gremolatarostade rotfrukter

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
  • flytande honung

Rostade rotfrukter

Potatis
450 g
Morötter
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar

Gremolata

Citron
1 st
Bladpersilja
20 g
Vitlök
1 klyfta

Dragonsås

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Torkad dragon
½ msk
Flytande honung
½ tsk
Salt
Svartpeppar

Örtstekt fläskkotlett

Fläskkotlett
300 g
Torkad oregano
1 tsk
Salt
2 krm
Olivolja
Näringsvärde per portion
  • Energi 514 kcal
  • Fett 19 g
  • Kolhydrater 49 g
  • Protein 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om du vill, servera gremolatan i en skål för sig!

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostade rotfrukter: Klyfta potatis och morötter. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, tills rotfrukterna är klara.
  3. Gremolata: Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Finhacka bladpersilja och lägg persiljan i en skål. Pressa ner vitlök och tillsätt citronskal. Skär citronen i klyftor.
  4. Dragonsås: Blanda ihop matyoghurt, torkad dragon och honung i en skål. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Örtstekt fläskkotlett: Skär fläskkotlett i cm-tjocka skivor. Krydda med torkad oregano och salt. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna. Stek köttet ca 4 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  6. Blanda de rostade rotfrukterna med gremolata (se tips) och servera med örtstekta fläskkotletter, dragonsås och citronklyftor.