Tips från kocken: Om du vill, servera gremolatan i en skål för sig!
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Rostade rotfrukter: Klyfta potatis och morötter. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, tills rotfrukterna är klara.
Gremolata: Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Finhacka bladpersilja och lägg persiljan i en skål. Pressa ner vitlök och tillsätt citronskal. Skär citronen i klyftor.
Dragonsås: Blanda ihop matyoghurt, torkad dragon och honung i en skål. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Örtstekt fläskkotlett: Skär fläskkotlett i cm-tjocka skivor. Krydda med torkad oregano och salt. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna. Stek köttet ca 4 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Blanda de rostade rotfrukterna med gremolata (se tips) och servera med örtstekta fläskkotletter, dragonsås och citronklyftor.
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener