Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Ställ fram smör så att det är rumstempererat till punkt 3.
Lökrostad potatis: Klyfta småpotatis och gul lök. Lägg potatisen i en ugnsform och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga i övre delen av ugnen ca 15 min. Tillsätt löken och tillaga allt ytterligare ca 10 min.
Timjansmör: Blanda ihop rumstempererat smör med pressad vitlök, torkad timjan och salt i en liten skål.
Biff à la Lindström: Skär kokta rödbetor i små tärningar. Häll av kapris. Blanda tärnad rödbeta, kapris, ströbröd, mjölk, salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner nötfärs och forma till 2 biffar. Stek biffarna i en stekpanna med lite smör ca 2 min per sida. Lägg över i en smord ugnsform och tillaga klart längst ner i ugnen ca 8 min, tills biffarna är helt genomstekta (innertemp 72°C). Låt stekpannan stå till punkt 5.
Balsamicokokta rödbetor: Värm upp den använda stekpannan. Pudra ner vetemjöl och blanda runt. Tillsätt balsamvinäger, vatten, kinesisk soja, socker och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 3 min. Vänd ner rödbetor och babyspenat, sjud ytterligare 1 min.
Servera biff à la Lindström med lökrostad potatis, balsamicokokta rödbetor och timjansmör. Toppa med resten av kaprisen.
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener