Kalkonköttbullar med brunsås och potatis
25
0,7 kg CO2e

Kalkonköttbullar med brunsås och potatis

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • sojabönor,
  • laktosfri,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • ströbröd
  • vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • mjölk
  • socker
  • vetemjöl
  • köttbuljong

Kalkonköttbullar

Bananschalottenlök
1 st
Ströbröd
2 msk
Vatten
½ dl
Kinesisk soja
½ tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Kalkonfärs
300 g
Smör

Brunsås

Mjölk
2 dl
Socker
2 krm
Kinesisk soja
1 krm
Vetemjöl
½ msk
Köttbuljong
½ tärning

Tillbehör

Småpotatis
450 g
Tomat
2 st
Rädisor
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 589 kcal
  • Fett 23 g
  • Kolhydrater 58 g
  • Protein 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka småpotatis mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Kalkonköttbullar: Finhacka bananschalottenlök och lägg i en bunke. Blanda med ströbröd, vatten, kinesisk soja, salt, lite nymald svartpeppar och kalkonfärs. Forma till 10 köttbullar.
  3. Hetta upp lite smör i en stekpanna och bryn köttbullarna runt om ca 4 min.
  4. Brunsås: Häll mjölk i en skål. Rör ner socker och kinesisk soja. Pudra vetemjöl över pannan med köttbullar. Tillsätt mjölkblandningen och smulad köttbuljong. Sjud ca 5 min, tills köttbullarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
  5. Tillbehör: Tärna tomat. Lägg upp tomat och rädisor i skålar.
  6. Servera kalkonköttbullar med nykokt potatis, brunsås och grönsaker.