Moqueca - Brasiliansk fiskgryta med paprika, kokos och lime
35
0,7 kg CO2e
Utan gluten
Laktosfri

Moqueca - Brasiliansk fiskgryta med paprika, kokos och lime

Ingredienser

Allergener
  • Fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • vitlök
  • olivolja
  • kycklingbuljong
  • svartpeppar

Moqueca

Torskfilé
300 g
Lime
1 st
Chili flakes
1 krm
Salt
½ tsk
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Röd paprika
1 st
Olivolja
½ msk
Paprikapulver
½ msk
Krossade tomater
½ förp
Kokosmjölk
2 ½ dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Svartpeppar

Till servering

Basmatiris
150 g
Grön paprika
1 st
Koriander
20 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 719 kcal
  • Fett 29 g
  • Kolhydrater 76 g
  • Protein 39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär torskfilé i mindre bitar och lägg i en skål. Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda ner limeskal, chili flakes, salt och pressad saft från halva limen i skålen. Klyfta resten av den använda limen och spara till servering.
  3. Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Tärna röd paprika. Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs lök, vitlök och röd paprika ca 3 min. Tillsätt paprikapulver, krossade tomater, kokosmjölk, smulad kycklingbuljong och nymald svartpeppar. Koka ca 5 min. 
  4. Vänd ner fisken i grytan och sjud ca 3 min, tills fisken är klar. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Tärna grön paprika fint. Grovhacka koriander. Servera moqueca med basmatiris och limeklyfta. Toppa med grön paprika och koriander!