Tips från kocken: Vill du grilla? Dela kycklingen i bitar och trä upp på spett. Grilla runt om tills kycklingen är genomstekt!
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Honungsrostade rotsaker: Klyfta potatis. Dela palsternacka och morot i mindre bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, torkad rosmarin, honung, lite salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar.
Tzatziki: Grovriv gurka och krama ur vätskan. Lägg gurkan i en bunke och blanda ner matyoghurt, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar.
Stekt kyckling: Dela minutfiléer på längden. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp olivolja i en stekpanna (eller se tips). Stek kycklingen ca 3 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Grovhacka bladpersilja och strö över rotsakerna. Servera nystekt kyckling med honungsrostade rotsaker, tzatziki och rädisor.