Stekt kycklingfilé med tzatziki och honungsrostade rotsaker
30
Utan gluten

Stekt kycklingfilé med tzatziki och honungsrostade rotsaker

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • flytande honung
  • salt
  • svartpeppar

Honungsrostade rotsaker

Potatis
450 g
Palsternacka
1 st
Morot
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
2 msk
Torkad rosmarin
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Salt
Svartpeppar

Stekt kyckling

Minutfilé
330 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
1 msk

Tzatziki

Gurka
½ st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar

Tillbehör

Bladpersilja
10 g
Rädisor
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 657 kcal
  • Fett 28 g
  • Kolhydrater 56 g
  • Protein 46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Vill du grilla? Dela kycklingen i bitar och trä upp på spett. Grilla runt om tills kycklingen är genomstekt!

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Honungsrostade rotsaker: Klyfta potatis. Dela palsternacka och morot i mindre bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, torkad rosmarin, honung, lite salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar.
  3. Tzatziki: Grovriv gurka och krama ur vätskan. Lägg gurkan i en bunke och blanda ner matyoghurt, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar.
  4. Stekt kyckling: Dela minutfiléer på längden. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp olivolja i en stekpanna (eller se tips). Stek kycklingen ca 3 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  5. Grovhacka bladpersilja och strö över rotsakerna. Servera nystekt kyckling med honungsrostade rotsaker, tzatziki och rädisor.