Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- flytande honung
- salt
- svartpeppar
Honungsrostade rotsaker
Potatis
450 g
Palsternacka
1 st
Morot
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
2 msk
Torkad rosmarin
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Stekt kyckling
Minutfilé
330 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
1 msk
Tzatziki
Gurka
½ st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Tillbehör
Bladpersilja
10 g
Rädisor
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 657 kcal
- Fett 28 g
- Kolhydrater 56 g
- Protein 46 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Vill du grilla? Dela kycklingen i bitar och trä upp på spett. Grilla runt om tills kycklingen är genomstekt!
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Honungsrostade rotsaker: Klyfta potatis. Dela palsternacka och morot i mindre bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, torkad rosmarin, honung, lite salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar.
- Tzatziki: Grovriv gurka och krama ur vätskan. Lägg gurkan i en bunke och blanda ner matyoghurt, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar.
- Stekt kyckling: Dela minutfiléer på längden. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp olivolja i en stekpanna (eller se tips). Stek kycklingen ca 3 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Grovhacka bladpersilja och strö över rotsakerna. Servera nystekt kyckling med honungsrostade rotsaker, tzatziki och rädisor.