Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vetemjöl
- vitvinsvinäger
- mjölk
- tomatpuré
- flytande honung
- kycklingbuljong
Tikka masala
Bananschalottenlök
1 st
Grön paprika
1 st
Kycklinglårfilé
350 g
Olivolja
Tandoori masalakrydda
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Vetemjöl (Vete)
1 tsk
Vitvinsvinäger
½ tsk
Mjölk (Mjölk)
1 ½ dl
Tomatpuré
½ msk
Flytande honung
1 tsk
Kycklingbuljong
½ tärning
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Tillbehör
Basmatiris
150 g
Morot
2 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Näringsvärde per portion
- Energi 732 kcal
- Fett 24 g
- Kolhydrater 81 g
- Protein 48 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Skär inte bort fettet på kycklingen, det smälter i pannan och ger god smak!
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Tikka masala: Klyfta bananschalottenlök och grön paprika. Dela varje kycklinglårfilé i ca 3 delar. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och bryn kycklingen och grönsakerna ca 3 min.
- Blanda ner hälften av tandoori masalakryddan, smaka av med mer masalakrydda till önskad styrka. Tillsätt pressad vitlök. Fräs ytterligare ca 2 min.
- Pudra över vetemjöl. Tillsätt vitvinsvinäger. Blanda ner mjölk, tomatpuré, honung och smulad kycklingbuljong. Sjud under lock ca 5 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Ta grytan från värmen och rör ner matyoghurt.
- Tillbehör: Skala och dela morot i stavar. Lägg upp resten av matyoghurten i en skål.
- Servera tikka masala med nykokt basmatiris, morotsstavar och en klick matyoghurt.