Pad See Ew - wokade nudlar med ostronsås, kalkonfärs och pak choy
25
Laktosfri

Pad See Ew - wokade nudlar med ostronsås, kalkonfärs och pak choy

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • blötdjur,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • socker
  • vitvinsvinäger
  • vitlök
  • neutral olja
  • salt

Nudlar

Äggnudlar (Ägg, Vete)
½ förp

Woksås

Japansk soja (Sojabönor, Vete)
2 msk
Ostronsås (Sojabönor, Blötdjur, Vete)
2 msk
Socker
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk

Kalkonwok

Vitlök
2 klyfta
Pak choy
1 förp
Rödlök
½ st
Neutral olja
Kalkonfärs
300 g
Salt

Till servering

Chili flakes
Näringsvärde per portion
  • Energi 678 kcal
  • Fett 29 g
  • Kolhydrater 64 g
  • Protein 41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka äggnudlarna i en kastrull med lättsaltat vatten 3 min. Häll av och spola kallt.
  2. Woksås: Blanda ihop japansk soja, ostronsås, socker och vitvinsvinäger i en skål.
  3. Kalkonwok: Finhacka vitlök och strimla pak choy. Klyfta rödlök. Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs kalkonfärs ca 6 min, tills färsen fått fin stekyta. Tillsätt vitlök, pak choy och rödlök. Krydda med lite salt. Låt allt fräsa ytterligare ca 2 min. Lägg över allt på en tallrik. 
  4. Nudelwok: Tillsätt mer neutral olja till den använda woken. Fräs nudlarna ca 1 min, rör om så att de inte fastnar. Tillsätt hälften av woksåsen och låt allt fräsa ytterligare ca 2 min, nudlarna ska bli lite karamelliserade. Tillsätt kalkonwoken och resten av woksåsen. Blanda ihop allt ordentligt.
  5. Servera Pad See Ew toppad med lite chili flakes.