Kryddstekt kyckling med parmesanrostad majs, pico de gallo och koriander
40

Kryddstekt kyckling med parmesanrostad majs, pico de gallo och koriander

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • tomatpuré
  • rödvinsvinäger
  • flytande honung
  • salt
  • neutral olja
  • bakplåtspapper

Kryddstekt kyckling

Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Rödvinsvinäger
1 msk
Flytande honung
½ msk
Spiskummin
1 tsk
Torkad oregano
1 tsk
Salt
½ tsk
Kycklinglårfilé
350 g
Neutral olja

Parmesanrostad majs

Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Majs
1 förp
Bakplåtspapper
Neutral olja
Salt
1 krm

Pico de gallo

Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Koriander
10 g
Rödvinsvinäger
1 msk
Chili flakes
2 krm
Salt
½ krm
Vitlök
1 klyfta

Tillbehör

Tortillabröd (Vete)
½ förp
Koriander
10 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Näringsvärde per portion
  • Energi 696 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 66 g
  • Protein 49 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Kryddstekt kyckling: Blanda pressad vitlök, tomatpuré, rödvinsvinäger, honung, spiskummin, torkad oregano och salt i en bunke. Blanda ner kycklinglårfilé i marinaden.
  3. Parmesanrostad majs: Finriv parmesanosten. Häll av majs och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda majsen med riven ost, lite neutral olja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 18 min, tills majsen fått en frasig yta.
  4. Kryddstekt kyckling: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek den marinerade kycklingen ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 10 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Skär kycklingen i skivor och lägg den sedan tillbaka i ugnsformen så att den blandas med stekskyn som bildats i ugnen.
  5. Pico de gallo: Tärna tomat och finhacka bananschalottenlök. Grovhacka koriander. Lägg allt i en skål. Blanda ner rödvinsvinäger, chili flakes, salt och pressad vitlök.
  6. Värm tortillabröden snabbt på ett galler i ugnen eller i en stekpanna.
  7. Servera kyckling med tortillabröd, pico de gallo, parmesanrostad majs, färsk koriander och en klick matyoghurt.