Sweet and sour pork med ingefära, ananas och salladslök
40
Laktosfri

Sweet and sour pork med ingefära, ananas och salladslök

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • ketchup
  • vatten
  • socker
  • vitvinsvinäger
  • neutral olja

Sötsur sås

Ketchup
½ dl
Vatten
1 dl
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Socker
1 msk
Vitvinsvinäger
2 msk
Majsstärkelse
1 tsk

Sweet & sour pork

Gul lök
1 st
Ananasringar
½ burk
Röd paprika
1 st
Ingefära
1 bit
Fläskkarré
300 g
Majsstärkelse
½ dl
Neutral olja

Tillbehör

Jasminris
150 g
Salladslök
½ förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 751 kcal
  • Fett 21 g
  • Kolhydrater 104 g
  • Protein 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Sötsur sås: Lägg ketchup, vatten, japansk soja, socker och vitvinsvinäger i en liten kastrull. Koka upp och låt sjuda några minuter. Blanda ut majsstärkelsen i ca 1 msk kallt vatten och vispa ner i såsen. Låt sjuda tills såsen tjocknar. Ställ åt sidan.
  3. Förberedelser: Grovhacka gul lök. Skär ananasringar och röd paprika i mindre bitar. Skala och skär ingefära i tunna skivor. Skär salladslök i ca 3 cm långa bitar. Tärna fläskkarré i ca 3x3 cm stora bitar. Lägg majsstärkelse på en tallrik. Vänd runt fläskbitarna i majsstärkelsen.
  4. Sweet & sour pork: Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Stek det panerade köttet ca 5 min, tills det är frasigt. Ta upp köttet och låt rinna av på lite hushållspapper. Tillsätt gul lök, ingefära och paprika till woken och fräs ca 4 min. Blanda ner ananasbitar, salladslök, det stekta köttet och sötsur sås. Blanda runt ordentligt.
  5. Servera sweet and sour pork med jasminris.