Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- blötdjur,
- ägg,
- vete,
- cashewnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- sambal oelek
- socker
- nudelvatten
- salt
Asiatiska chilinudlar
Röd paprika
1 st
Rödlök
½ st
Sugarsnaps
1 förp
Ingefära
1 bit
Vitlök
3 klyfta
Tofu (Sojabönor)
100 g
Äggnudlar (Ägg, Vete)
½ förp
Neutral olja
Ostronsås (Sojabönor, Blötdjur, Vete)
1 msk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
50 ml
Sambal oelek
½ msk
Socker
1 tsk
Nudelvatten
1 dl
Salt
Till servering
Lime
1 st
Cashewnötter (Cashewnötter)
40 g
Mynta
20 g
Näringsvärde per portion
- Energi 580 kcal
- Fett 20 g
- Kolhydrater 73 g
- Protein 27 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Förberedelser: Strimla röd paprika, sugarsnaps och rödlök. Skala och finhacka ingefära och vitlök. Torka av tofun och mosa sedan sönder den till smulor med en gaffel.
- Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av men spara ca 1 dl av nudelvattnet.
- Asiatiska chilinudlar: Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs smulad tofu och paprika ca 3 min. Tillsätt rödlök, ingefära och vitlök och fräs ytterligare 1 min. Blanda ner ostronsås, japansk soja, sambal oelek, socker och det sparade nudelvattnet. Koka ihop ca ½ min. Smaka av med salt. Blanda ner sugarsnaps och äggnudlar. Blanda ordentligt.
- Klyfta limen. Toppa asiatiska chilinudlar med cashewnötter och mynta. Servera med limeklyfta.