Heta asiatiska chilinudlar med tofu, lime och cashewnötter
25
Laktosfri

Heta asiatiska chilinudlar med tofu, lime och cashewnötter

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • blötdjur,
  • ägg,
  • vete,
  • cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • sambal oelek
  • socker
  • nudelvatten
  • salt

Asiatiska chilinudlar

Röd paprika
1 st
Rödlök
½ st
Sugarsnaps
1 förp
Ingefära
1 bit
Vitlök
3 klyfta
Tofu (Sojabönor)
100 g
Äggnudlar (Ägg, Vete)
½ förp
Neutral olja
Ostronsås (Sojabönor, Blötdjur, Vete)
1 msk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
50 ml
Sambal oelek
½ msk
Socker
1 tsk
Nudelvatten
1 dl
Salt

Till servering

Lime
1 st
Cashewnötter (Cashewnötter)
40 g
Mynta
20 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 580 kcal
  • Fett 20 g
  • Kolhydrater 73 g
  • Protein 27 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Förberedelser: Strimla röd paprika, sugarsnaps och rödlök. Skala och finhacka ingefära och vitlök. Torka av tofun och mosa sedan sönder den till smulor med en gaffel.
  2. Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av men spara ca 1 dl av nudelvattnet.
  3. Asiatiska chilinudlar: Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs smulad tofu och paprika ca 3 min. Tillsätt rödlök, ingefära och vitlök och fräs ytterligare 1 min. Blanda ner ostronsås, japansk soja, sambal oelek, socker och det sparade nudelvattnet. Koka ihop ca ½ min. Smaka av med salt. Blanda ner sugarsnaps och äggnudlar. Blanda ordentligt. 
  4. Klyfta limen. Toppa asiatiska chilinudlar med cashewnötter och mynta. Servera med limeklyfta.