Färska vietnamesiska vårrullar med räkor, koriander och mango
30
Laktosfri

Färska vietnamesiska vårrullar med räkor, koriander och mango

Ingredienser

Allergener
  • Kräftdjur,
  • sojabönor,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • socker
  • vitvinsvinäger

Till servering

Glasnudlar
½ förp
Rispapper
1 förp

Filips favoritsås

Ingefära
½ bit
Hoisinsås (Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
⅓ dl
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
100 ml
Socker
2 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Sesamolja (Sesamfrön)
1 tsk
Chili flakes
½ tsk

Fyllning

Morot
1 st
Avokado
1 st
Mango
1 st
Gurka
½ st
Salladslök
½ förp
Koriander
20 g
Babyspenat
30 g
Räkor (Kräftdjur)
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 922 kcal
  • Fett 14 g
  • Kolhydrater 178 g
  • Protein 21 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka glasnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola kallt. Klipp i mindre bitar och lägg i en skål.
  2. Filips favoritsås: Finriv ca 1 msk ingefära och lägg i en skål. Blanda ner hoisinsås, japansk soja, socker, vitvinsvinäger, sesamolja och chili flakes.
  3. Fyllning: Skala och skär morot, avokado och mango i tunna stavar. Skär även gurka och salladslök i tunna stavar. Plocka koriander, skölj babyspenat och häll av räkor. Lägg allt i skålar eller på ett serveringsfat.
  4. Ställ alla grönsaker, nudlar och Filips favoritsås på bordet.
  5. Fyll en stor skål eller stekpanna med kokande vatten och ställ på bordet. Doppa rispappret i ca 20-30 sek för att det ska bli mjukt, ett papper i taget. Låt rispappret rinna av något. Fyll sedan med önskad fyllning och rulla ihop. Servera med Filips favoritsås!