Ingredienser
2 pers
Allergener
- Kräftdjur,
- sojabönor,
- sesamfrön,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- socker
- vitvinsvinäger
Till servering
Glasnudlar
½ förp
Rispapper
1 förp
Filips favoritsås
Ingefära
½ bit
Hoisinsås (Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
⅓ dl
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
100 ml
Socker
2 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Sesamolja (Sesamfrön)
1 tsk
Chili flakes
½ tsk
Fyllning
Morot
1 st
Avokado
1 st
Mango
1 st
Gurka
½ st
Salladslök
½ förp
Koriander
20 g
Babyspenat
30 g
Räkor (Kräftdjur)
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 922 kcal
- Fett 14 g
- Kolhydrater 178 g
- Protein 21 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka glasnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola kallt. Klipp i mindre bitar och lägg i en skål.
- Filips favoritsås: Finriv ca 1 msk ingefära och lägg i en skål. Blanda ner hoisinsås, japansk soja, socker, vitvinsvinäger, sesamolja och chili flakes.
- Fyllning: Skala och skär morot, avokado och mango i tunna stavar. Skär även gurka och salladslök i tunna stavar. Plocka koriander, skölj babyspenat och häll av räkor. Lägg allt i skålar eller på ett serveringsfat.
- Ställ alla grönsaker, nudlar och Filips favoritsås på bordet.
- Fyll en stor skål eller stekpanna med kokande vatten och ställ på bordet. Doppa rispappret i ca 20-30 sek för att det ska bli mjukt, ett papper i taget. Låt rispappret rinna av något. Fyll sedan med önskad fyllning och rulla ihop. Servera med Filips favoritsås!