Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Sojamajonnäs: Blanda majonnäs, japansk soja och sesamolja i en liten skål.
Tillbehör: Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en liten skål. Strimla rödkål så tunt som möjligt (gärna på mandolin). Tärna röd paprika och grovriv morot. Skölj babyspenat.
Chilistekt kyckling: Blanda flytande honung, japansk soja och sambal oelek i en liten skål. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek kycklinglårfiléer ca 4 min per sida. Krydda med lite salt. Sänk värmen och blanda ner sojablandningen. Låt koka ihop ca ½ min.
Skär kycklingen i mindre bitar och plocka bladen från myntan. Lägg jasminris i botten av 2 djupa tallrikar. Fördela kyckling och grönsaker ovanpå riset. Toppa med mynta och rostade sesamfrön. Servera med sojamajonnäs.