Lax teriyaki med pak choy, ingefära och rostade sesamfrön
30
Laktosfri

Lax teriyaki med pak choy, ingefära och rostade sesamfrön

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • sojabönor,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt
  • socker
  • vitvinsvinäger
  • vatten

Till servering

Jasminris
150 g
Sesamfrön (Sesamfrön)
2 msk

Lax teriyaki

Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Salladslök
½ förp
Laxfilé (Fisk)
300 g
Neutral olja
Salt
2 krm
Socker
2 msk
Vitvinsvinäger
2 msk
Mirin
3 msk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
100 ml
Vatten
1 dl

Pak choy

Pak choy
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 804 kcal
  • Fett 24 g
  • Kolhydrater 105 g
  • Protein 41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en liten skål.
  3. Förberedelser: Skala och skiva ingefära och vitlök tunt. Strimla salladslök. Skär bort skinnet från laxen och dela fisken i 2 portionsbitar.
  4. Lax teriyaki: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek laxbitarna ca 3 min per sida. Krydda laxen med salt. Lyft ur laxen från stekpannan. Låt stekpannan stå men sänk värmen till medelvärme. Tillsätt ingefära och vitlök och låt fräsa ca 1 min. Tillsätt socker, vitvinsvinäger, mirin, japansk soja och vatten. Låt sjuda tills sockret löst sig och såsen börjar tjockna något. Dra från värmen och lägg tillbaka laxen i såsen tillsammans med den strimlade salladslöken.
  5. Pak choy: Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Halvera pak choy på längden, koka ca 2 min.
  6. Strö rostade sesamfrön över lax teriyaki. Servera med pak choy och nykokt jasminris.