Vietnamesisk risnudelsallad med jordnötter och mynta
40
Utan gluten
Laktosfri

Vietnamesisk risnudelsallad med jordnötter och mynta

Gör så här


Tips från kocken: Tänk på att chili varierar i styrka, smaka dig fram till lagom hetta!
Ingredienser

Bra att ha hemma
neutral olja, vitlök, socker, vitvinsvinäger, vatten, salt,

Risnudelsallad


  • risnudlar
    125 g

  • nektarin
    1 st

  • morot
    1 st

  • jordnötter
    60 g

  • mynta
    20 g

Dressing


  • röd chili
    ½-1 st

  • vitlök
    2 klyfta

  • lime
    1 st

  • socker
    1 msk

  • vitvinsvinäger
    1 msk

  • vatten
    1 msk

  • salt
    ¾ tsk

  • neutral olja
    1 tsk

Tofu


  • tofu
    200 g

  • salt
    2 krm

Krispig lök


  • bananschalottenlök
    1 st

  • majsstärkelse
    1 msk

Näringsvärde per portion
Energi  
737 kCal
Fett 
32.02 g
Kolhydrater  
83.08 g
Protein 
29.07 g