Ingredienser
2 pers
Allergener
- Jordnötter,
- sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- vitlök
- socker
- vitvinsvinäger
- vatten
- salt
Risnudelsallad
Risnudlar
125 g
Neutral olja
Nektarin
1 st
Morot
1 st
Jordnötter (Jordnötter)
60 g
Mynta
20 g
Dressing
Röd chili
½-1 st
Vitlök
2 klyfta
Lime
1 st
Socker
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Vatten
1 msk
Salt
¾ tsk
Neutral olja
1 tsk
Tofu
Tofu (Sojabönor)
200 g
Salt
2 krm
Neutral olja
Krispig lök
Bananschalottenlök
1 st
Majsstärkelse
1 msk
Neutral olja
Salt
Näringsvärde per portion
- Energi 733 kcal
- Fett 32 g
- Kolhydrater 82 g
- Protein 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att chili varierar i styrka, smaka dig fram till lagom hetta!
- Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Skölj i kallt vatten och lägg i en salladsskål. Klipp nudlarna i mindre bitar och ringla över lite neutral olja.
- Dressing: Finhacka röd chili och vitlök. Skölj limen ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg allt i en skål och blanda med pressad limesaft, socker, vitvinsvinäger, vatten, salt och neutral olja.
- Tofu: Skär tofu i små trekanter och krydda med salt. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek tofun runt om ca 4 min, tills den fått fin färg. Lägg ner i skålen med dressing och spara pannan.
- Halvera, kärna ur och strimla nektarin. Skala och skär morot i tunna stavar. Grovhacka jordnötter. Strimla mynta.
- Krispig lök: Skiva bananschalottenlök tunt, gärna på mandolin. Lägg i en skål och blanda med majsstärkelse. Hetta upp rikligt med neutral olja i den använda stekpannan och stek löken på hög värme ca 2 min, tills den är gyllene. Passa noga så att den inte bränns! Låt rinna av på lite hushållspapper och krydda med lite salt.
- Risnudelsallad: Vänd ner tofun, hälften av dressingen, morot, nektarin, jordnötter och hälften av myntan i skålen med risnudlar. Toppa nudelsalladen med resten av myntan och krispig lök. Servera med resten av dressingen!