Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Rosmarinpotatis: Halvera småpotatis och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar.
Fetaostkräm: Smula sönder fetaost i en liten skål. Blanda med matyoghurt, salt och lite nymald svartpeppar.
Rödbetsbiffar: Skala och grovriv rödbetor. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek rivna rödbetor, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar på medelvärme ca 8 min. Lägg i en bunke och blanda med vetemjöl, ströbröd och ägg.
Forma smeten till 4 biffar. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan och stek rödbetsbiffarna ca 3 min per sida.
Rosmarinpotatis: Finhacka rosmarin och lägg i en bunke. Tillsätt lite olivolja, pressad vitlök och lite nymald svartpeppar. Vänd ner den rostade potatisen i bunken.
Sallad: Lägg mâchesallad i en salladsskål och dressa med lite balsamvinäger.
Servera rödbetsbiffar med rosmarinpotatis, fetaostkräm och sallad.
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener