Larb med fläskfärs, sallad och sojayoghurt
25
Utan gluten

Larb med fläskfärs, sallad och sojayoghurt

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • japansk soja
  • neutral olja
  • vitlök
  • socker
  • salt

Sojayoghurt

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
¾ dl
Japansk soja (Sojabönor)
1 msk

Larbfärs

Rödlök
½ st
Röd paprika
1 st
Neutral olja
Fläskfärs
250 g
Vitlök
2 klyfta
Lime
1 st
Japansk soja (Sojabönor)
¾ msk
Socker
1 tsk
Chili flakes
2 krm
Salt

Till servering

Jasminris
1 ¾ dl
Isbergssallad
½ st
Näringsvärde per portion
  • Energi 702 kcal
  • Fett 30 g
  • Kolhydrater 76 g
  • Protein 31 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Sojayoghurt: Blanda matyoghurt med japansk soja i en liten skål.
  3. Larbfärs: Skiva rödlök och strimla röd paprika. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek fläskfärs, paprika och pressad vitlök ca 5 min, tills fläskfärsen är frasig och helt genomstekt. Dra stekpannan från värmen.
  4. Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Tillsätt rivet limeskal, pressad saft från halva limen, japansk soja, socker, chili flakes och rödlök till stekpannan. Blanda ordentligt. Smaka eventuellt av med lite salt och mer chili flakes.
  5. Klyfta resten av den använda limen. Plocka bladen från isbergssalladen. Fyll salladsbladen med jasminris, larbfärs och sojayoghurt. Servera med limeklyfta!