Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vitlök
- vitvinsvinäger
- tomatpuré
- socker
- olivolja
- flytande honung
- vatten
- köttbuljong
- salt
Kimchi
Lime
1 st
Vitlök
2 klyfta
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Tomatpuré
1 msk
Malen ingefära
1 tsk
Socker
1 tsk
Chili flakes
1 krm
Vitkål
250 g
Tacofärs
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Nötfärs
250 g
Vitlök
2 klyfta
Vitvinsvinäger
½ msk
Linas tre kryddor
1 ½ msk
Flytande honung
1 tsk
Vatten
1 dl
Tomatpuré
1 msk
Köttbuljong
½ tärning
Salt
Chili flakes
Till servering
Koriander
20 g
Tortillabröd (Vete)
¾ förp
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Näringsvärde per portion
- Energi 669 kcal
- Fett 27 g
- Kolhydrater 67 g
- Protein 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Kimchi: Skölj limen ordentligt i ljummet vatten. Finriv skalet från limen och lägg i en stor bunke. Pressa ner saft från halva limen. Tillsätt pressad vitlök, japansk soja, vitvinsvinäger, tomatpuré, malen ingefära, socker och chili flakes. Strimla vitkål tunt och blanda ner i bunken.
- Tacofärs: Grovhacka bananschalottenlök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och bryn löken ca 1 min. Tillsätt nötfärs, pressad vitlök, vitvinsvinäger, Linas tre kryddor och honung. Fräs ytterligare ca 3 min. Tillsätt vatten, tomatpuré och smulad köttbuljong till färsen. Sjud på svag värme ca 4 min. Smaka av med lite salt och chili flakes.
- Klyfta resten av den använda limen. Grovhacka koriander. Fyll tortillabröd med tacofärs, kimchi, koriander och matyoghurt. Servera med limeklyfta.