Bun Cha - Vietnamesiska nötfärsbullar med färsk ingefära
35
Utan gluten
Laktosfri

Bun Cha - Vietnamesiska nötfärsbullar med färsk ingefära

Gör så här


Ingredienser

Bra att ha hemma
vitlök, salt, neutral olja, vatten, kycklingbuljong, japansk soja, vitvinsvinäger, socker,

Nötfärsbullar


  • ingefära
    ½ förp

  • nötfärs
    250 g

  • vitlök
    1 klyfta

  • salt
    2 krm

  • chili flakes
    1 krm

Buljong


  • morot
    2 st

  • champinjoner
    125 g

  • bananschalottenlök
    1 st

  • vatten
    3 dl

  • kycklingbuljong
    ¾ tärning

  • japansk soja
    ½ msk

  • vitvinsvinäger
    1 msk

  • vitlök
    1 klyfta

  • socker
    1 tsk

Till servering


  • jasminris
    1 ¾ dl

  • koriander
    20 g

Näringsvärde per portion
Energi  
596 kCal
Fett 
16.65 g
Kolhydrater  
76.23 g
Protein 
35.31 g