Stekt kyckling med koreansk gurksallad och sojayoghurt
30
Utan gluten

Stekt kyckling med koreansk gurksallad och sojayoghurt

Gör så här


Ingredienser

Bra att ha hemma
sambal oelek, japansk soja, vitlök, salt, neutral olja, bakplåtspapper, vatten, socker, ättiksprit (12%),

Stekt kyckling


  • kycklingfilé
    300 g

  • malen ingefära
    1 tsk

  • sambal oelek
    ½ tsk

  • japansk soja
    1 msk

  • vitlök
    2 klyfta

  • neutral olja
    1 msk

Koreansk gurksallad


  • gurka
    ½ st

  • vatten
    ¾ dl

  • socker
    1 msk

  • ättiksprit (12%)
    1 msk

  • sambal oelek
    1 tsk

Sojayoghurt


  • matyoghurt
    1 dl

  • japansk soja
    2 tsk

Till servering


  • jasminris
    150 g

  • rädisor
    1 förp
Näringsvärde per portion
Energi  
603 kCal
Fett 
14.03 g
Kolhydrater  
73.78 g
Protein 
45.51 g