Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Rostad potatis: Blanda småpotatis, lite olivolja och salt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min.
Sallad: Skiva bananschalottenlök och tomat. Skölj romansalladen och riv bladen i mindre bitar. Lägg allt i en skål och blanda med lite olivolja, vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar.
Gremolata: Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Hacka ruccola. Blanda allt direkt på skärbrädan med pressad vitlök och spara till punkt 6.
Ruccolayoghurt: Grovhacka ruccola och lägg i en skål. Blanda med matyoghurt, salt och chili flakes.
Kycklingschnitzel: Krydda minutfilé med salt och nymald svartpeppar. Häll ut lite ströbröd på en tallrik och vänd runt kycklingen. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Stek kycklingen på medelvärme ca 5 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C). Strö gremolatan över schnitzlarna.
Klyfta den använda citronen. Servera kycklingschnitzel med gremolata, sallad, ruccolayoghurt, rostad potatis och citronklyftor.
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener