Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Koka upp vatten till bulgurn i steg 3.
Ugnsstekt lax: Lägg laxfilén i en smord ugnsform och krydda med salt. Tillaga mitt i ugnen ca 13 min, tills fisken är klar.
Häll ner bulgurn i det kokande vattnet och koka enligt anvisning på förpackningen.
Saffransfrästa grönsaker: Skär fänkål i tunna skivor. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs cocktailtomater och fänkål ca 3 min. Tillsätt saffran och låt allt fräsa ytterligare ca 1 min. Rör ner vispgrädde och mjölk och sjud ca 5 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Grovhacka bladpersilja. Klyfta citronhalvan.
Servera ugnsstekt lax med saffransfrästa grönsaker, bulgur, persilja och citronklyfta.