Soja- och smörbakad lax med syrlig kålsallad
25
Utan gluten

Soja- och smörbakad lax med syrlig kålsallad

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk,
  • sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • japansk soja
  • smör
  • salt
  • vitlök
  • svartpeppar

Soja- & smörbakad lax

Laxfilé (Fisk)
300 g
Japansk soja (Sojabönor)
1 ½ msk
Smör (Mjölk)
½ msk

Kålsallad

Lime
1 st
Ingefära
½ bit
Vitkål
250 g
Chili flakes
½ tsk
Salt
1 krm

Sojakräm

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Japansk soja (Sojabönor)
2 tsk
Vitlök
1 klyfta
Svartpeppar

Till servering

Jasminris
1 ¾ dl
Näringsvärde per portion
  • Energi 669 kcal
  • Fett 25 g
  • Kolhydrater 74 g
  • Protein 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
  2. Soja- och smörbakad lax: Lägg laxfilé i en liten ugnsform. Ringla över japansk soja och klicka på smör. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
  3. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  4. Kålsallad: Skölj limen ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Skala och finhacka ingefära (ca 1 msk). Strimla vitkål tunt och lägg i en bunke. Tillsätt finrivet limeskal, pressad saft från halva limen, ingefära, chili flakes och salt. Blanda väl.
  5. Sojakräm: Häll matyoghurt i en liten skål. Rör ner japansk soja, pressad vitlök och lite nymald svartpeppar.
  6. Klyfta resten av limen. Servera soja- och smörbakad lax med syrlig kålsallad, sojakräm, jasminris och limeklyfta.