Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). Tillaga surdegsbaguette enligt anvisning på förpackningen.
Sydfransk fisksoppa: Skala och skiva morot. Klyfta gul lök. Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs lök, morot, tomatpuré, torkad timjan och pressad vitlök ca 3 min. Tillsätt krossade tomater, vatten, saffran, vitvinsvinäger, socker och smulad kycklingbuljong. Sjud ca 6 min.
Vardagsaioli: Lägg matyoghurt i en liten skål. Blanda med olivolja, pressad vitlök och salt.
Sydfransk fisksoppa: Skär torskfilé i mindre bitar. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Lägg ner fisken i grytan och sjud ca 3 min, tills fisken är klar. Tärna tomat och rör ner i grytan.
Servera sydfransk fisksoppa med nygräddad surdegsbaguette och vardagsaioli.