Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk,
- svaveldioxid,
- senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- olivolja
- flytande honung
- svartpeppar
Rostade morötter
Morötter
300 g
Salt
½ tsk
Olivolja
Flytande honung
2 tsk
Chili flakes
2 krm
Bladpersilja
20 g
Grillad lax
Laxfilé (Fisk)
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Dragonyoghurt
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 tsk
Torkad dragon
1 tsk
Salt
1 krm
Tillbehör
Småpotatis
450 g
Näringsvärde per portion
- Energi 543 kcal
- Fett 24 g
- Kolhydrater 51 g
- Protein 31 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Om du grillar, tänd även grillen.
- Koka småpotatis i lättsaltat vatten.
- Rostade morötter: Klyfta morötter. Lägg i en smord ugnsform. Blanda med salt, lite olivolja, flytande honung och chili flakes. Tillaga högt upp i ugnen ca 20 min.
- Grillad lax: Skär laxfilé i 2 portionsbitar. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Grilla laxen på grillen eller hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek ca 4 min per sida, tills den är klar.
- Dragonyoghurt: Blanda matyoghurt, dijonsenap, torkad dragon och salt i en liten skål.
- Hacka bladpersilja och strö över de rostade morötterna. Servera grillad lax med rostad morotssallad, nykokt småpotatis och dragonyoghurt.