Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Rotfruktspytt: Skala rotselleri med en vass kniv. Skär potatis, morötter och rotselleri i tärningar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min. Rör om efter halva tillagningstiden.
Senapskräm: Blanda matyoghurt, dijonsenap, honung, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
Stekt ägg: Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek äggen ca 3 min, gulan får gärna vara lös. Lägg över på en tallrik och spara pannan.
Rotfruktspytt: Finhacka gul lök. Tärna halloumi. Hetta upp den använda stekpannan och stek lök och halloumi ca 5 min. Tärna äpple. Blanda äpple, stekt lök och halloumi med de rostade rotfrukterna. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Toppa rotfruktspytten med mâchesallad och stekt ägg. Servera med senapskräm!