30
0,8 kg CO2e
Utan gluten
Örtstekta fläskkotletter med gremolatarostade rotfrukter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitlök
- flytande honung
Rostade rotfrukter
Potatis
450 g
Morötter
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Gremolata
Citron
1 st
Bladpersilja
20 g
Vitlök
1 klyfta
Dragonsås
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Torkad dragon
½ msk
Flytande honung
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Örtstekt fläskkotlett
Fläskkotlett
300 g
Torkad oregano
1 tsk
Salt
2 krm
Olivolja
Näringsvärde per portion
- Energi 511 kcal
- Fett 19 g
- Kolhydrater 49 g
- Protein 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Om du vill, servera gremolatan i en skål för sig!
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostade rotfrukter: Klyfta potatis och morötter. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, tills rotfrukterna är klara.
- Gremolata: Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Finhacka bladpersilja och lägg persiljan i en skål. Pressa ner vitlök och tillsätt citronskal. Skär citronen i klyftor.
- Dragonsås: Blanda ihop matyoghurt, torkad dragon och honung i en skål. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Örtstekt fläskkotlett: Skär fläskkotlett i cm-tjocka skivor. Krydda med torkad oregano och salt. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna. Stek köttet ca 4 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Blanda de rostade rotfrukterna med gremolata (se tips) och servera med örtstekta fläskkotletter, dragonsås och citronklyftor.